BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefújhatták a terveket, mégsem épül Forma-1-es pálya Miskolc mellett

Nem épül meg a Hell Ring - írja a Formula.hu. Az energiaital-gyártó szikszói üzemének tőszomszédságában tervezett szórakoztató- és versenykomplexum építésének megkezdését olyannyira hátráltatták az Örökségvédelmi Hivatal területet feltáró munkálatai, hogy mostanra biztossá vált: a fejlesztéseket nem lehet a pályázatokban előírt határidőig megvalósítani. A Hell nem adja fel a tervét, hogy létrehozzon egy hasonló beruházást a régióban, de részleteket egyelőre nem árul el a megváltoztatott projekttel kapcsolatban.

A dolgok jelenlegi állása szerint tehát úgy tűnik, mégsem lesz Szikszónak komoly versenypályája. Ennek legfőbb oka állítólag az, hogy a szabadidő és versenykomplexum építését megelőzően az Örökségvédelmi Hivatal által elrendelt területfeltárást a hivatal munkatársainak be kell fejezniük, ugyanis jogerős építési engedélyt a hivatal szakhatósági hozzájárulása nélkül – zöldmezős beruházásról lévén szó – nem adhatnak ki. Mivel a több hónapja zajló munkálatok lezárulásának határideje a mai napig nem ismert, így a pályázatban előírt átadási dátumokig egyértelműen nem lehet a beruházást az eredeti tervek szerint megvalósítani.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.