BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még jobban szeretik Németországot

A külföldi befektetők 2013-ban kétszer annyi pénzt helyeztek el Németországban, mint egy évvel korábban - tűnik ki az UNCTAD jelentéséből, amelyet az N24 német hírtévé idézett.

Tavaly 26,7 milliárd euróra nőtt a külföldi befektetők által Németországba vitt tőke összege, ezzel szemben német befektetők 57,5 milliárd eurót invesztáltak külföldön, 22 milliárd dollárral kevesebbet, mint 2012-ben.

A jelentés szerint a német cégek külföldi tőkekihelyezéseinek az összege néhány éve a kétszeresével meghaladja a külföldiek által Németországban elhelyezett befektetések összegét. Az UNCTAD adataiból kitűnően a 2013-as állapot szerint a német cégek külföldi befektetseinek összege 1,7 milliárddollárt tett ki, mig a külföldiek Németországban megvalósitott befektetéseinek az összege 851 milliárd dollárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.