BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új frontot nyit az Amazon az Apple és a Samsung ellen

Az Apple és a Samsung babérjaira tör az Amazon, az e-kereskedelmi vállalkozás a hírek szerint saját okostelefon piacra dobására készül. A cég részéről nem kommentálták a hírt, az azonban biztos, hogy június 18-án Jeff Bezos, a társaság alapítója egy új eszközt mutat majd be.

Az Amazon számára nem ismeretlen a hardverpiac, az e-könyvolvasó szegmens legnagyobb szereplőjének számít a cég a Kindle-nek köszönhetően, de a közelmúltban bemutatták a Fire TV nevű eszközt is, amely egy különleges média-box, amely a televíziókra csatlakoztatható. A vállalat belső folyamatait jól ismerő forrásra hivatkozva a Bloomberg azt írja, hogy a társaság tovább erősítene a mobilpiacon egy saját okostelefonnal.

Az biztos, hogy június 18-án nagy bejelentésre készül az Amazon, Jeff Bezos, a vállalat alapítója és vezérigazgatója maga mutat be majd egy új eszközt Seattle-ben. Erről egy Twitter-bejegyzésben számolt be a vállalat, amelyhez egy fotót is csatoltak. Ezen egy fekete, igen keskeny eszköz látható, ezüstszínű Amazon felirattal.

A társaság részéről egyelőre nem kommentálták a hírt, mindenesetre érdekes fordulatot hozna a globális mobilpiacon, ha az Amazon is beszállna a versenyben. Az okostelefon szegmens legnagyobb szereplője jelenleg a Samsung, a dél-koreai társaság az első negyedévben az IDC adatai szerint 85 millió okosmobilt tudott eladni, ezzel a piac 30,2 százalékát tudhatta magáénak. A második Apple 43,7 millió értékesített iPhone-nal 15,5 százalékot hasított ki magának a szegmensből.

Az Amazon okostelefonról már 2012-ben beszámolt a Bloomberg News, igaz akkor még csak arról szólt a hír, hogy fejlesztik a készüléket. Az akkori hírek szerint egy androidos eszközön dolgoztak, amelyet a Foxconn gyárt majd. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.