BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vagyonosabb családok is bizonytalanok nyugdíjügyben

Még a közepes és magas éves jövedelemkategóriába tartozó magyarok is tartanak a nyugdíjas évektől.

A közepes jövedelműek 41 százaléka nagyon vagy valamelyest pesszimista azzal kapcsolatban, hogy neki és partnerének, illetve házastársának lesz elegendő pénze arra, hogy egészségügyi kiadásait fedezze idős korában. A magas jövedelmi kategóriába tartozó válaszadók 28 százaléka állította ugyanezt – derült ki az Aegon harmadik nemzetközi nyugdíj-felkészültségi felméréséből. A közepes jövedelműek ötöde, a magas jövedelműeknek pedig tizede kifejezetten pesszimista ebben a kérdésben. Előbbieknek csupán 15 százaléka nagyon optimista, utóbbi kategóriában ugyanez az arány 21 százalék.

Az Aegon nyugdíjkutatási eredményeiből az is kiolvasható, hogy a közepes éves jövedelemmel rendelkezők csaknem negyede úgy véli, nyugdíjas korában szüksége lesz gyermekei anyagi támogatására. A válaszadók 5 százaléka azt mondta, szülei segítségére szorul majd, 6 százalékuk pedig valamely más családtag – például a partner, házastárs – támogatásával számol. A magas éves jövedelműek 15 százaléka gondolja, hogy gyermekeitől kell majd támogatást kérnie, 6 százalékuk valamely másik családtagra számít.

Magas a bizonytalankodók aránya: a közepes jövedelműek 41 százaléka nem tudja megmondani, lesz-e szüksége anyagi támogatásra, a magas jövedelműeknek több mint negyede (26 százalék). A közepes jövedelműek mindössze alig harmada (31 százalék) állította, hogy biztosan nem lesz szüksége más támogatására idős korában.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.