BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lezuhant egy maláj gép Ukrajnában, 295 halott - lelőtték?

Lezuhant egy utasszállító repülő Ukrajnában, az első hírek szerint az sem kizárt, hogy a lázadók lőtték le.

Ukrajnában 280 utassal és 15 fős személyzettel a fedélzetén délután lezuhant a malajziai légitársaság utasszállító gépe. Az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es az orosz határ közelében tűnt el a radarokról – erősítette meg a Malaysia Airlines. A Reutersszel egy orosz forrás azt közölte: az égő gépet ukrán területen találták meg, a katasztrófát senki nem élte túl. Egyes értesülések szerint a tragédia Donyeck körzetében történt, más források arról írnak, a gép Hrabovo közelében zuhant le.

Anton Herascsenko ukrán belügyminiszter-helyettes az Associated Press szerint azt nyilatkozta, a tízezer méteres magasságban repülő gépet egy Buk föld-levegő légvédelmi rakétával lőtték le. Az elmúlt hetekben több gépet lőttek le az ukrán kormányerőkkel harcoló oroszbarát szeparatisták.

A hágai magyar nagykövetség az MTI-t arról tájékoztatta: a holland külügyminisztériumnak nincs információja arról, hogy a gépen magyar utas tartózkodott volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.