BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukrajnának még hatmilliárd köbméter orosz földgáz hiányzik télre

Ukrajnának, amely még dollármilliárdos nagyságrendben tartozik kifizetetlen számlákért Oroszországnak, még legalább hatmilliárd orosz földgázra lenne szüksége ahhoz, hogy a következő téli időszakban megoldja az ellátási gondokat - jelenti a RIA Novosztyi.

Az orosz hírügynökség Vladimir Grojsman ukrán miniszterelnök-helyettest idézte, aki kijelentette, még mintegy hat-hétmilliárd köbméter gázt kell Ukrajnának vásárolnia. "Reméljük, hogy az Orosz Föderáció eladja nekünk ezt a mennyiséget. Jogosultak vagyunk arra, hogy ezt a gázmennyiséget piaci árakon vásároljuk meg. Oroszországnak nincs joga ahhoz, hogy ezt megtagadja tőlünk".

A RIA Novosztyi a Gazpromot idézte, amely szerint Ukrajna összesen 11,5 milliárd köbméter orosz gázt szerzett be anélkül, hogy annak ellenértékét kifizette volna. Az orosz gázenergiás szerint Ukrajnának előbb ki kell egyenlítenie adóssága részét, hogy előrefizetés ellenében ismét orosz gázhoz jusson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.