BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több külső megbízást szerez az MVM Ovit

Az MVM Ovit Zrt. az előző évinél több mutatóját tekintve is jobb eredményt ért el 2013-ban a nemrég közzétett adatok szerint.

A cégettó árbevétele 42,7 milliárd forintról 46,2 milliárd forintra emelkedett. Ezen belül az előző évi 30 százalékosról 43 százalékosra emelkedett azon munkák száma, amelyek az anyavállalat MVM csoport konszolidációs körén kívülről származtak. Nagyjából az előző évi szintjén maradt (27 százalékos volt) a Paksi Atomerőműtől érkezett megbízások szintje, és 27 százalékról 21 százalékosra esett a Mavir által rendelt feladatok részesedése. Az arányok változása azért fontos, mert az Ovit igyekszik minél több megbízást szerezni az MVM csoporton kívülről is.

A társaság tavaly januárban a németországi E.On Netz beszállítójaként például több mint négyezer tonna acélszerkezet gyártására kötött keretszerződést. Februárban a Karcag-Kisújszállás vasútvonalon végzett felsővezeték-építést, ekkor állította munkába a vasúti betonozó szerelvényét is. Májusban leszállították az erőművi gépgyártó üzemében készült füstgáztisztító berendezést a svédországi megrendelőnek, júliusban pedig elkészültek az ausztriai Bertsch-nak gyártott kazánok. Az Ovit augusztusban állította munkába a legújabb, egyedi gyártású Unimog felsővezeték-szerelő járművét, a következő hónapban pedig a Tatabányai Erőmű Kft-től megbízást szerzett az ország legnagyobb hőtárolójának elkészítésére. Októberben befejezte a svájci CERN transzformátor-állomásainak a korszerűsítését, átadta a Debrecen-Józsa alállomást, és a Kapsch-sal közös megbízást kapott a hazai vasúti GSM-R hálózat kiépítésére. Decemberben Csehországban vett részt egy 400 kilovoltos távvezeték építésében.

Tavalyi üzemi eredménye 889 millió forintról 1 674 millió forintra nőtt, adózott eredménye 740 millióról 1 382 millióra duzzadt. Teljes nyeresége a tulajdonosaihoz került, amelyek között az MVM Zrt. mellett van néhány önkormányzat is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.