BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Évek alatt állhat csak helyre a bizalom Oroszország felé

A német külkereskedelmi szövetség (BGA) aggódik a német vállalatok miatt, amiért az Európai Unió gazdasági szankciókat vezetett be Oroszország ellen.

"Nagy problémát jelent a bizonytalanság, a bizalom elvesztése, a félelem. Ez pedig kihat az üzletkötésre" - fogalmazott Anton Börner, a BGA elnöke a Focus című magazinnak nyilatkozva. Még azok a cégek is, amelyek nem kötnek üzleteket Oroszországgal, meggondolják, befektessenek-e ebben a helyzetben - mutatott rá. Szerinte évekbe, akár évtizedekbe telhet, amig az Oroszországba vetett bizalmat helyre lehet állítani.

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) is közleményben tette szóvá, hogy a német kkv-k körében "jelentős elbizonytalanodás" tapasztalható. "Számos vállalat erőteljesebben fogja vissza magát az orosz partnerekkel való kapcsolatoktól, mint ahogy azokat a szankciók megkívánnák" - hangoztatta Volker Treier, a DIHK külkereskedelmi szakértője."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.