BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lesz-e elég gázunk a télen? Merkel tárgyalt Putyinnal

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője, Marie Harf szerint az Egyesült Államok kész az Oroszország ellen hozott legújabb szankciókat hatályon kívül helyezni, ha teljes mértékben betartják az ukrajnai tűzszünetről kötött minszki megállapodásokat.

"Ha azonban újabb harci cselekmények történnek, amelyek a helyzet eszkalációjához vezetnek Ukrajnában, újabb szankciók is lesznek" - tette hozzá.

Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német szövetségi kancellár hétfőn este telefonbeszélgetést folytatott egymással az ukrajnai tűzszünet betartásának fontosságáról - jelenti a RIA Novosztyi. A megbeszélésükön ezen kívül szó volt az EU-ba irányuló orosz gázszállításokról is. Megegyeztek arról, hogy további konzultációkat folytatnak háromoldalú formában - tette hozzá a Kreml sajtószolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.