BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sejti, miért kell lecserélni a 198-as tudakozót 11800-ra?

Október elsejétől ötjegyű lesz a hívószáma az országos belföldi egyetemes tudakozó szolgáltatásának: a jövőben a 11800-at kell hívni. Az eddig tudakozódásra használt 198-as számot tárcsázók figyelmét október elsejétől hangbemondással hívják fel a változásra.

Október elsejétől új telefonszámon érhető el az országos belföldi egyetemes tudakozó. A szolgáltatást ettől az időponttól kezdve valamennyi magyarországi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető a 11800-as hívószámon veheti igénybe.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azzal indokolja a változást: az Európai Unió szabályozási tendenciájának megfelelően a háromtagú hívószámokat fokozatosan ki kell vezetni. Az NMHH rendelete szerint a jelenleg használatban lévő 198-as telefonszámon hangbemondás jelzi majd október elsejétől a fogyasztók számára a változást. Az országos belföldi egyetemes tudakozón keresztül a lakossági és az üzleti előfizetők vezetékes, illetve mobiltelefonszámairól egyaránt lehet információkat kérni, ha az ügyfelek előzetesen hozzájárultak azok közléséhez. Az érdeklődők címadatok alapján tudakozódhatnak a telefonszámokról és fordítva, illetve előfizetői jogosultság alapján kérhetik a normál díjazású hívószámok automatikus kapcsolását vagy sms-ben történő továbbítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.