BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb NBA-csapat tulajdonosa bukik rasszizmus miatt

Az Atlanta Hawks tulajdonosa, Brice Levenson bejelentette: eladja csapatát, miután nyilvánosságra került egy rasszista levele.

A tulajdonos 2012-ben írt egy levelet, amelyben arról értekezik, hogyan lehetne több bérletest szerezni. Ebben szerinte probléma az, hogy kevés a kertvárosi fehér bérletesük, méghozzá azért, mert a feketék elriasztják őket. A feketék ugyanis hip-hopot hallgatnak country helyett, és fekete cheerleadereket szeretnének látni - írta. Kitért Washingtonra is: a fővárosban is magas a fekete lakosság aránya, az ottani meccseken mégis 85 százalékban fehérek vannak szerinte.

"Talán mindannyiunkban vannak előítéletek különböző rasszok felé, de nekem, mint vezetőnek, az lenne a feladatom, hogy leküzdjem ezeket, nem pedig, hogy elősegítsem" - írta most Levenson.

Legutóbb a Los Angeles Clippers tulajdonosa, Donald Sterling bukott bele egy rasszista botrányába. Akkor egy telefonbeszélgetés szivárgott ki, amelyben a barátnőjének arról beszél, hogy az nem zavarja, ha a nő feketékkel fekszik le, de meccsre ne vigye ki őket (mellesleg az a fekete férfi, akivel meccsen együtt láthatta a barátnőjét, állítólag nem egy szeretője, hanem Michael Jordan volt).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.