BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Szallas.hu a leggyorsabban fejlődő technológiai cég

A Szallas.hu bizonyult a leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásnak a Deloitte közép-európai régióra vonatkozó Technology Fast 50 versenyén. Az internetes szállásközvetítéssel foglalkozó magyar cég az elmúlt öt évben 2259 százalékkal növelte árbevételét.

Több mint tíz év után ismét magyar cég végzett az élen a Deloitte régiós Technology Fast 50 versenyén. A közép-európai térség leggyorsabban fejlődő technológiai vállalatának járó díjat a Szallas.hu nyerte el az elmúlt öt évben elért 2259 százalékos árbevétel-növekedéssel.

A régiós Fast 50 listára idén felkerült vállalatok átlagos növekedési rátája 698 százalékra nőtt a megelőző év 671 százalékos eredményéhez képest – derül ki a Deloitte közleményéből. A versenyben 10 ország vállalatai vettek részt, 26 cég most először került be a rangsorba. A listában továbbra is szoftvercégek képviseltetik magukat a legnagyobb számban, 26 céggel a rangsor több mint felét ők adták, őket követik az internetes (12) és telekom/hálózatépítő (6) vállalatok

A Szallas.hu mögött a második helyen a lengyel pénzügyi szolgáltatásokat összehasonlító weboldal, a Comperia.pl áll (1962 százalékos növekedéssel), amely a 2013-as jelentésben még a negyedik helyet foglalta el a régiós listában. A következő három helyen csak új belépőket találunk: harmadik helyen szerepel a szerb High Tech Engineering Center (1777 százalék); negyedik a román szoftverfejlesztő ITNT (1433 százalék); amit pedig a lengyel webfejlesztő ügynökség, a Netguru (1386 százalék) követi.

Az idei Fast 50 rangsorban tíz ország képviselteti magát: Lengyelország 17 céggel, Magyarország tíz, Románia hat, Horvátország négy, Csehország, Litvánia és Szlovákia egyenként három vállalkozással, Szerbia két, Bulgária és Észtország 1-1 céggel szerepel a listán. A Fast 50 esetében a 2014. évi jelentés szerint az átlagos növekedési ráta 698 százalék volt, ami ugyan növekedést jelent a tavalyi 671 százalékos eredményhez képest, de ez még mindig messze elmarad a 2012-es, kiemelkedően magas 1026 százaléktól.

A legjobb ötvenbe került magyar cégek közül hét foglalkozik szoftverfejlesztéssel: a Prezi.com Kft. a nyolcadik, a Dolphio Consulting Ltd. a 10., a Kilgray Translation Technologies a 20., az ECON Consulting Ltd. a 24., a Capture Zrt. a 30., egy hellyel megelőzve a Kishonti Kft.-t, amely a 31., az iData Műszaki Informatikai Mérnöki Iroda Kft. pedig a lista 50. helyén végzett. A régiós győztes Szallas.hu mellett internetes cégként került a listára a 16. helyen szereplő JatekNet.hu Kft. és a 40. helyen végzett Arboreus Kft. is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.