BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kína jobban teljesít

Nőtt a kínai nyersolaj- és földgázkitermelés az első kilenc hónapban - derül ki az ország fejlesztésért felelős bizottságának adataiból.

 A gázkitermelés 8, a nyersolajé 0,4 százalékkal nőtt éves összehasonlításban a szeptember végéig tartó kilenc hónapban Kínában. A teljes nyersolaj-kitermelés így 155,84 millió tonnát tett ki, a földgázé 93,2 milliárd köbmétert.

    A feldolgozott nyersolaj mennyisége is nőtt az első három negyedévben, 3,7 százalékkal, mintegy 340 millió tonnára. A finomított olaj tényleges fogyasztása 2,8 százalékkal nőtt, 200 millió tonnára. A tényleges fogyasztást úgy számítják ki, hogy a hazai termelés és az import összegéből kivonják az exportált mennyiséget.

    Kína földgáz-importja is növekedett az első kilenc hónapban, 9,3 százalékkal, 42,4 milliárd köbméterre. A tényleges fogyasztás 129 milliárd köbmétert tett ki a bizottság számítása szerint.

    Kínának az ipar és a városok fejlődésével párhuzamosan egyre nő a földgázigénye, miközben a kormány csökkenteni szeretné a széndioxid-kibocsátás mértékét.

    Az energiaszektor fejlesztési tervei szerint a távol-keleti ország 176 milliárd köbméteresre szeretné növelni földgázellátási kapacitását 2015-re, amivel ezt a típusú energiát 250 millió embernek, a lakosság 18 százalékának tenné elérhetővé.

MTI-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.