BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Oroszország maradt Ukrajna legfontosabb kereskedelmi partnere

Ukrajna Oroszországba irányuló exportja az év kezdete óta 32 százalékkal, az onnan származó importja pedig 50 százalékkal csökkent – jelentette ki Kijevben az ukrán állami vámszolgálat alelnöke, Anatoli Makarenko, a RIA Novosztyi szerint. Az év első tizenegy hónapjában az EU-országokba irányuló ukrán kivitel viszont 5 százalékkal növekedett, az onnan származó import pedig 22 százalékkal csökkent. Makarenko szerint az ukrán export 32 százaléka az EU-ba jut, 28 százaléka a FÁK államokba és további 27,7 százaléka ázsiai országokba.

Az export és az import visszaesése ellenére a 20 százalékos áruforgalommal Oroszország továbbra is Ukrajna legfontosabb kereskedelmi partnere. A második helyen Kína szerepel 7 százalékkal, majd Németország 6 százalékkal, továbbá Lengyelország, Fehéroroszország és Törökország egyenként 5 százalékkal, Olaszország 4 százalékkal, majd Magyarország, India, az Egyesült Államok és Franciaország 2-2 százalékkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.