BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rohamosan terjed az Apple Pay

Már az amerikai bankok 90 százaléka támogatja az Apple Pay-t. Világméretű a technológiai harc a nyerő fizetési megoldásért.

Tovább nőtt az Apple Pay mobil fizetési megoldást támogató amerikai bankok száma, a kezdeményezés mögé újabb tíz tengerentúli pénzintézet állt be a társaság közlése szerint.

Ez azt jelenti, hogy a Pay-jel együttműködő bankok most már az amerikai hitelkártya-forgalom mintegy 90 százalékát fedik le. A támogató pénzintézetek mellett nőtt a mobil fizetési megoldást elfogadó üzletláncok köre is, többek között a Staples-ben és a Winn-Dixie-ben is fizethetnek már iPhone-jukkal az amerikai felhasználók.

Bár a szeptemberben bevezetett alkalmazás népszerűsége gyorsan nőtt, használatának gátat szab, hogy az üzletekben lévő, fizetésre szolgáló terminálok mindössze töredéke tudja egyelőre kezelni az Apple technológiáját.

Az applikáció lehetővé teszi, hogy a fizetéshez elég legyen a terminálhoz közelíteni az okostelefont. A Forbes magazin összeállítása szerint nagyjából 220 ezer olyan fizetőterminál van az Egyesült Államokban, amelyeknél alkalmazható a mobilfizetés, ami ugyan első hallásra soknak tűnik, de figyelembe véve, hogy mintegy hatmillió kiskereskedelmi üzlet található az országban, jól látszik, hogy a lefedettség még meglehetősen alacsony.

Bár a nagy nemzetközi kártyatársaságok, mint a Visa és a MasterCard igyekeznek rábírni a kereskedőket az egyérintéses fizetést támogató terminálok bevezetésére, mivel ennek komoly költségei vannak, várhatóan lassú lesz ez a folyamat. Ugyanakkor a mobilfizetési megoldás bevezetésével, és azzal, hogy többtízmillió iPhone tulajdonos kezdi igényelni, hogy élhessen is ezzel a lehetőséggel felgyorsulhat az átállás.

Magyarországon november végén jelentette be a Magyar Telekom több partnerrel – OTP, MasterCard, Supershop, Interticket – együttműködve a MobilTárca alkalmazás kereskedelmi elindítását. Az NFC technológiát használó applikációval országszerte több mint 18 ezer elfogadóhelyen, mintegy 38 ezer terminálon lehet fizetni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.