BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz kapható BKV-jegy a nemzeti dohányboltokban

Ugyan a trafiktörvény legutóbbi módosítása szerint idén már tömegközlekedési jegyet és bérletet is árusíthatnának a trafikokban, a budapesti dohányboltokban azonban a jövőben is hiába keresik majd a jegyeket a fővárosiak. Így hó elején maradhatnak a kígyózó sorok.

„A jogalkotó a trafikokban való értékesítéssel csupán a lehetőségét teremtette meg annak, hogy a közösségi közlekedést igénybe vevők szélesebb körben juthassanak az utazásukhoz szükséges jegyekhez. A törvény adta lehetőséggel egyelőre nem kívánunk élni, ugyanis stratégiánkban nem szerepel a viszonteladói hálózat bővítése” – közölte a Világgazdasággal a BKK. Indoklásuk szerint a nemzeti dohányboltokat többek között azért nem kívánják bevonni, mert a dohányboltban nem tartózkodhat 18 éven aluli személy, és a nem dohányzók sem gyakran térnek be oda. A BKK-nak pedig az a célja, hogy értékesítési pontjait valamennyi ügyfele igénybe vehesse. A cég szerint a viszonteladói hálózat az új automaták telepítésével és a helyben nyomtatás bevezetésével párhuzamosan folyamatosan átalakul, azonban ennek kiterjesztése a dohánybolti értékesítésre egyelőre nem szerepel a stratégiájukban.

Válaszukban hangsúlyozták, hogy a 300 automata végleges telepítésével 2015 elejére megháromszorozzák az értékesítési pontokat, és hatszor több kártyás fizetési lehetőséget teremtenek. „Az elektronikus jegyrendszer részeként a jövőben jegyet és bérletet az interneten, az automatáknál is lehet majd vásárolni, illetve az érintésmentes bankkártya jegyként is használható, tehát jegyvásárlásra sem lesz már szükség” – közölte a BKK. Jegyeken kívül már rágót, cukorkát is árulhatnának a trafikok. A NAV arra hívta fel a kereskedők figyelmét, hogy amennyiben a dohányboltban forgalmazható termékek körét bővíteni kívánják, akkor azt a vámhatósághoz be kell jelenteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.