BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyetemet újít fel a Jánosik Kft.

A Miskolci Egyetem főépületét újítja fel a Jánosik és Társai Kft. építőipari üzletága. A nettó több mint 540 millió forint értékű munkát közbeszerzési pályázaton nyerte el a cég.

A január közepén kezdődött, és a tervek szerint májusban befejeződő felújítást a társaság szakembereinek úgy kell végezniük, hogy az egyetemi főépület egyéb részein zavartalan legyen az oktatás és a tudományos tevékenység. Az egyetemen 50-80 szakember dolgozik naponta akiknek külön nehézséget jelent, hogy az előző kivitelező által félbehagyott munkát kell folytatni. A huzavona idején, több évig kibontott ablakokkal állt az ingatlan.

Ezzel a munkával befejeződhet a Miskolci Egyetem épületeinek felújítása, amelyből nagy részt vállalt a Jánosik és Társai Kft. Tavalyelőtt a jogi kar épületét varázsolták újjá, mintegy 300 millió forint értékű munkát végezve el.

Az előzetes gyorsmérleg szerint a tervezett 7,6 milliárd forinttal szemben várhatóan 8,3 milliárd forint körül alakul a Jánosik és Társai Kft. árbevétele, miközben az cég eredménye 430 millióra emelkedett. A cég már a tervezett forgalommal is elégedett lehetett volna, hiszen tavaly előtt 6,3, 2012-ben pedig 5,3 milliárd forint volt a nettó árbevétel. Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa az idei évet tekintve is optimista és akár 10 százalék körüli árbevétel- és eredmény-növekedést is elképzelhetőnek tart.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.