BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több mint 3,5 milliárdból fejlesztette gyárát az Inotal Zrt.

Több mint 3,5 milliárd forintból fejlesztette várpalotai gyárát az Inotal Alumíniumfeldolgozó Zrt., a beruházáshoz a félgyártmány termékeket gyártó cég mintegy 914 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a zrt. vezérigazgatója az MTI-vel.

Nagy István elmondta, a fejlesztés eredményeképpen az előállított termék mennyisége a 2013-as 35 ezer tonnáról 38 ezer tonnára nőtt.

Közlése szerint bővült a dolgozók létszáma is: a pályázatban vállalt 50-nél nagyobb bővítéssel, 363-ra növelték a hagyományosan a környékbeli családok több generációját is foglalkoztató társaság alkalmazottainak körét. A vevőket új készáru raktárhelységből szolgálják ki.

Az Inotal Zrt. tervei szerint 2019 végéig a 4 termékfőcsoport - durvahuzal, húzott huzal, vékonyszalag és hidegfolyatási tárcsa - értékesítését több mint 20 százalékkal bővítik.

Az Inotal az 1952-ben alapított telephelyen működik. Árbevétele az utolsó lezárt gazdálkodási évében, 2013-ban a nyilvános cégadatok szerint 71,4 millió euró volt az előző évi 77,6 millió euró után, amelyből az export adta a teljes árbevétel 80 százalékát.

A változás a vezérigazgató közlése szerint a feldolgozott alapanyag, az alumínium tőzsdei jegyzésének mozgása miatt következett be, és nem befolyásolta a bővülő tevékenység nyereségtartalmát.

 A nyilvános cégadatok szerint a társaság adózott eredménye a 2012-es 1,04 millió euróról, 2013-ban 1,30 millió euróra nőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.