BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mobiltelefon kerekekkel

Másodpercenként 5000 megabitet meghaladó letöltési sebességre képes a világ első 5G-s mobiltelefonja, a használatát ugyanakkor megnehezíti, hogy méretei alapján inkább bútornak gondolnánk.

Kerekeken gurul, nagyobb mint egy íróasztal, és elképesztően gyorsan tölt le – ezen jellemzők alapján valóban nehéz lenne kitalálni, hogy milyen berendezésről van szó, azonban ez nem más, mint a világ első 5G-s mobilja.

A képen látható berendezést az Ericsson Mobile World Congress-en lévő standján mutatták be, és azt hivatott demonstrálni, hogy milyen sebességet lehet elérni az 5G-s technológiával.

A képen jól látszik, hogy ez a készülék akár 5000 Mbit/s fölötti letöltési sebességre is képes. Az első 5G-s hálózatok megjelenésére 2020 körül lehet számítani a szakemberek szerint, és számos területen hoznak hatalmas változásokat. Az előrejelzések szerint az adatforgalom a következő években sokszorosára bővül majd, és ennek a folyamatnak a videós tartalmak lesznek a fő mozgatórugói.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.