BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyban fociznak a Quaestornál

Utazási iroda, hotelek és még a Győri ETO is a csoporthoz tartozik.

A magyar futball rajongói előbb is sejthették, hogy problémák lehetnek a Quaestor környékén: az ETO alig a tízedik a ranglistán, pedig tavaly még csak gólaránnyal szorult le az élről, miközben a 2012/13-as idényben 19 győzelmével magasan verte a mezőnyt. A győri stadion a Quaestornak hála szépült meg, a környék fejlesztése is a társaságnak köszönhető, az ETO Park igazi üzleti vállalkozás lett, luxushotellel, bevásárlóközponttal, és – nem elhanyagolható módon – évi másfél milliárdos árbevétellel.

A győri klubelnök és tulajdonos, Tarsoly Csaba 1990-ben alapította a családi vállalkozást, amely egy off-shore jellegű cég közbeiktatásával a nyilatkozatok szerint az ő és családja tulajdonában van.

A 25. születésnapját az idén januában ünneplő vállalkozás 1993 óta foglalkozik értékpapír-kereskedelemmel és befektetési alapkezeléssel, 1995 óta idegenforgalommal, 1996-tól pedig ingatlanfejlesztéssel is. 2002-ben a telekommunikációs piacra is beléptek, négy évvel ezelőtt pedig foglalkoztatói nyugdíjpénztárt indítottak, de gondolkodtak egy bank alapításában is – csak a piaci körülmények nem voltak ehhez igazán megfelelőek. A győri mellett a Mátrában is van egy luxusszállójuk, és persze a több tucatnyi társaságból álló hálózatban számtalan egyéb befektetés is található, nem kis részben a Core Venture Tőkealap-kezelőnek hála, amelynek az induló vállalkozások felkarolása a feladata (részben uniós forrásból is). A csoport mindezeken kívül nemzetközi terjeszkedésbe is kezdett, Oroszországban és Törökországban kívánt hídfőállásokat kiépíteni.

Tarsoly Csaba magánvagyonát egyre kisebbre becslik, a Népszabadság Top 150 című kiadványban 2014-re már csupán 4,5 milliárd forintosra tették, miközben 2009-ben (ez is válság utáni év) még 6,2 milliárdosra becsülték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.