BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokat nyerhet a Samsung az új csúcsmobillal

Elsőre igen meggyőzőnek tűnnek a Samsung új, vasárnap este Barcelonában bemutatott okostelefonjai, a Galaxy S6 és S6 Edge. A dél-koreai gyártó erős hardverrel látta el mindkét készüléket, az oldalra lenyúló kijelzővel felszerelt Edge például nyolcmagos processzorral rendelkezik, és 5,1 hüvelykes, Gorilla Glass kijelzővel. Gyönyörű színek, tűéles kijelző, valamint könnyed elegancia jellemzi első pillantásra a Samsung új csúcstelefonját, ami azt mutatja, hogy ezúttal a formatervezők is komoly szerepet kaptak annak kialakításában, hiszen egy szép készüléket vehet kezébe a felhasználó. Igaz, azt még nem lehet tudni, hogy mikor, a Világgazdaság kérdésére a Samsung Mobile World Congress-en található standján azt közölték, hogy valamikor április elején kerül boltokban az első néhány piacon, és azt követi folyamatosan a világszintű megjelenés.

A Samsung komoly esélyt adott magának a két új készülékkel, és főleg a beépített lehetőségekkel. A dél-koreai gyártó régóta adós volt azzal, hogy könnyen használható ujjlenyomat leolvasót építsen be készülékeibe, ez most megvalósult, hiszen elég csak egy érintés az azonosításhoz, nem kell már lehúzni az ujjat. Ami viszont igazán sokat hozhat a Samsung, az a Pay elnevezésű mobilfizetési megoldás bevezetése, amit integrálnak az új telefonokba.

A mobiltelefonnal történő fizetés sokéves múltra tekint vissza – nálunk is, elég csak a parkolási díj rendezésére gondolni –, azonban a hétköznapi vásárlásoknál, a boltokban, vagy éppen az újságosnál is használható megoldások még nem igazán terjedtek el. Ebben komoly változást hozott tavaly ősszel az Apple, a szintén Pay nevű alkalmazása bevezetésével. Az amerikai cég komoly sikereket ért el az Egyesült Államokban, ami felkeltette a technológiai ipar más szereplőinek figyelmét is. A Google újra elővette a Wallet-et, a Samsung pedig most a saját Pay megoldásával igyekszik belépni ebbe a szegmensbe is. Természetesen a felhasználói élmény szempontjából is fontos a mobilfizetési lehetőség megteremtése, azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy mindez komoly bevételt is hozhat a tranzakciószám megnövekedésével. A tervek szerint az év második felében indul majd el a Samsung Pay az Egyesült Államokban.

A Samsungra egyébként ráfér egy komoly siker, az elmúlt évük ugyanis igen gyengére sikerült. Gyakorlatilag stagnált az okostelefon értékesítésük az egész évet vizsgálva, az utolsó negyedévben pedig az Apple már nagyon megszorongatta a dél-koreai társaságot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.