BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hiány lehet a Samsung különleges csúcsmobiljából

Várhatóan nem tudnak majd annyit szállítani a Samsung különleges, oldalra lenyúló kijelzővel készülő Galaxy S6 Edge telefonjából, mint amennyire igény lesz majd – jelezte a cég egyik illetékese.

A Reuters beszámolója szerint több tényező is szerepet játszhat a hiány lehetőségében. Egyrészt a speciális kijelző gyártása a vártnál is komolyabb feladatot jelent a beszállítóknak. Másrészt a már hetek óta tartó előrendelések alapján több mobilszolgáltató is lényegesen nagyobb mennyiséget rendelt az Edge-ből, mint amennyit előzetesen jeleztek. Elemzők szerint az igények alapján akár az év végéig is hiány lehet a modellből.

A Samsung várakozásai szerint egyébként a másik, hagyományos kijelzővel készült csúcstelefonból, a Galaxy S6-ból adnak majd el többet. A társaság ugyan nem adott ki előrejelzést a várható forgalomról, azonban a Counterpoint piackutató cég prognózisa szerint a két modellből ebben az évben akár 50 milliót is értékesíthetnek világszerte, amivel a legsikeresebb Galaxy S telefonok lehetnek. Eddig a legtöbbet az S4-es szériából értékesítette a vállalat a piacra dobás évében, abból 45 milliót vettek a fogyasztók.

A Samsung új csúcstelefonjaira az előrendelési lehetőség a főbb piacokon már március végén megnyílt, a készülékek pedig mától vásárolhatók meg ezekben az országokban, és ezt követően, a hónap második felében kezdik meg árusításukat a világ többi országában is. Az új Galaxy S6-os Magyarországon a Telekomnál, a Telenornál és a Vodafone-nál, illetve többek között a MediaMarktnál és az Extreme Digitalnál is előrendelhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.