BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pozitív ügynökségi vélemény a Richter gyógyszeréről

FEJLESZTÉS Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) Emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítmények bizottsága (CHMP) pozitív véleményt adott ki a Richter Gedeon Nyrt. által benyújtott indikáció kiterjesztési kérelemre, és jóváhagyta az 5 mg-os Esmya (ulipristal acetate) tabletta hosszú távú, megszakításokkal történő ismételt alkalmazását a méhmióma enyhébb és súlyosabb tüneteinek kezelésére – jelentette be tegnap a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A CHMP pozitív véleményét továbbítják az Európai Bizottsághoz, amely előreláthatólag a vélemény kiadásától számított két hónap múlva az Európai Unió valamennyi tagállamára kiterjedő hatállyal módosítja az Esmya 5 mg-os készítmény forgalomba hozatali engedélyét. A készítményt a Richter 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a PregLem fejlesztette ki.

A Richter közleménye szerint a miómák a nőgyógyászatban előforduló leggyakoribb jóindulatú daganatok, melyek a fogamzóképes korú nők mintegy 20-25 százalékát érintik. Évente az Európai Unióban körülbelül 300 ezer sebészeti beavatkozást végeznek el miómával kapcsolatban, ezek közül megközelítőleg 230 ezer a méh eltávolításával jár. A Richter készítményének hosszú távú, periodikus alkalmazása megakadályozza a méhvérzést, mérsékli a vérszegénység tüneteit, csökkenti a mióma méretét, így hozzájárul a betegek életminőségének javulásához – írta közleményében a gyógyszergyár. A bejelentés használt a Richter tőzsdei árfolyamának: a gyógyszeripari részvény magas, 8,9 milliárdos forgalom mellett, 3,57 százalékos pluszban, 4764 forinton zárta a tegnapi kereskedést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.