BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felpörgött a magyar külkereskedelem

Áprilisban 534 millió euró volt a külkereskedelmi többlet - derül ki a KSH friss adataiból.

Az áprilisi export euróban számított értéke 8,9, az importé 9,3 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg aktívuma 20 millió euróval nőtt. Az év első négy hónapjában a kivitel euróértéke 8,0, a behozatalé 6,6 százalékkal emelkedett - közölte a KSH. 

Áprilisban a kivitel értéke 7,7 milliárd eurót, a behozatalé 7,1 milliárd eurót tett ki. Az export euróban számított értéke 8,9, az importé 9,3 százalékkal nőtt az előző év azonos hónapjához viszonyítva.

A külkereskedelmi mérleg aktívuma 534 millió euró volt. A kivitel 78, a behozatal 76 százalékát az Európai Unió tagállamaival bonyolítottuk le.
2015 első négy hónapjában a kivitel értéke 30,0 milliárd euró, a behozatalé 26,9 milliárd euró volt. A kivitel euróértéke 8,0, a behozatalé 6,6 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A külkereskedelmi mérleg többlete 552 millió euróval meghaladta az egy évvel korábban mértet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.