BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nincs elég dolgozó a nagyáruházakban

A vasárnapi pihenőnap bevezetésének hatásaként a nagyáruházaknál nem történtek nagyarányú elbocsátások, inkább munkaerőhiány tapasztalható - írta a Napi Gazdaság.

Az Auchannál kilencven, míg a Tescónál háromszáznál több betöltetlen álláshely várja a jelentkezőket. Mint egy belső levél alapján hozzátették: a Tesco áruházlánc arról tájékoztatja alkalmazottait, hogy július elsejétől - az elmúlt évek legnagyobb összegű befektetéseként - több mint egymilliárd forintból béremelést hajtanak végre.

A lap kitért arra is, hogy a turizmusban - főként az üdülőövezetekben - az éttermi szolgáltatók felé terelte a fogyasztókat a boltzár. Mint azt Antalffy Gábor, a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdek-képviseleti Szövetségének elnöke jelezte: a Balatonnál a nyári szezon elején úgy tapasztalták, főként a hagyományos jellegű, melegkonyhás vendéglők forgalma élénkült vasárnaponként. Emellett a termelői piacok, vásárok és a helyi kisboltok látogatottsága is nőtt a nyaralók körében - írták.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.