BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szupervékony telefonnal próbálkozik a Samsung

Eddigi legvékonyabb okosmobilját dobta piacra a Samsung, a Galaxy A8 mindössze 5,9 milliméter vastag.

A dél-koreai társaságnál úgy gondolták, hogy a készülékre főként Ázsiában lehet komoly kereslet, hiszen egyelőre csak Kínában forgalmazzák. Az eszköz érdekessége, hogy rendkívüli karcsúsága ellenére az akkumulátora nagyobb teljesítményű, mint közvetlen elődjéé, az A7-é, vagy az idén márciusban bemutatott és április óta forgalmazott Galaxy S6-osé. Az A8-as nagyjából 515 dollárba kerül majd Kínában, vagyis jóval olcsóbb lesz, mint a Samsung jelenlegi csúcsmodelljei, amelyekért 700 dollár körüli összeget kell fizetni.

A Samsung új telefonja természetesen támogatja a legújabb wifiszabványokat, emellett 4G- és NFC- (kis távolságú vezeték nélküli kommunikáció) képes. Az új Galaxy A8-as ugyanakkor nem a legvékonyabb eszköz a piacon, hiszen akad olyan modell is, amely mindössze 4,75 milliméter vastag. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Samsung mikor kezdi forgalmazni más országokban is az új készüléket. A Galaxy S6-osok sikere az Egyesült Államokban és Európában nem indokolja, hogy nagyon gyorsan piacra dobják a kisebb tudású riválist. A hírek szerint a dél-koreai gyártó dolgozik több készüléken is, amelyek a nagy kijelzőjű telefonokat kedvelő felhasználók igényeit szolgálják ki. Így például érkezhet a Galaxy S6 Edge+ és a Note 5-ös. A Galaxy A8 kínai bevezetése jól mutatja, hogy milyen jelentős változások vannak az okostelefon-szegmensben, és a gyártók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az eladási listák alapján már világszinten is vezető távol-keleti országra.

Miközben a Samsung szupervékony telefonnal igyekszik megnyerni a fogyasztókat, akad olyan vállalat, amely a nosztalgiára épít. A személyi számítógép korszakának hajnalát képviselő Commodore márka okostelefonnal tér vissza. A társaság 1994-es csődjét követően hosszú évekig dúlt a harc a névhasználati jogokért. A helyzet rendeződött, és az Egyesült Királyságban létrejött a Commodore Business Machines Ltd. A Wired szerint a cég Commodore PET néven dob piacra új készüléket. A készülék négymagos processzorú, két-SIM-es kialakítású, 4G-s képességű, emellett lehetőséget kínál régi commodore-os játékok futtatására is.

A telefont Olaszországban, Franciaországban, Németországban és Lengyelországban kezdik forgalmazni, de a tervek szerint további európai országokban és az Egyesült Államokban is bevezetik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.