BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vízálló eszközökre vadásznak a magyarok

A szelfibotok mellett az emlékek megörökítését lehetővé tevő, speciális helyzetekre is alkalmas készülékek és kiegészítők is a nyári vásárlási toplistán szerepelnek az internetezők körében az Olcsóbbat.hu adatai szerint. Az ár-összehasonlító oldal közlése szerint az idén a slágertermékek között szerepelnek a vízálló fényképezőgépek és kamerák. Emellett sokan keresik a GoPro kamerákat, amelyek között ugyancsak vannak vízálló modellek. Ezek technikailag már mindent tudnak, amit hagyományos társaik, azzal a különbséggel, hogy sisakra, kerékpárra, szörfdeszkára vagy kajakra erősítve különleges felvételeket lehet készíteni velük Full HD minőségben.

Az elemzés szerint ugyanakkor sokak számára már ezek az eszközök sem elegendőek, és több kell annál, mint hogy bizonyos helyzetekben velük van egy extrém teherbírású készülék. Az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító rendszerében az elmúlt időszakban özönleni kezdtek a megrendelések a víz- és ütésálló telefonokra. Ezek nemcsak építkezéseken, de sivatagi utakon, a tengerparton vagy a sípályán is megbízható társaik lehetnek a felhasználóknak.

Persze ezeken túl a hagyományos okostelefonokat is sok magyar keresi a nyaralás előtt. Nemcsak azért, mert helyettesíti a térképet és a fényképezőgépet, hanem mert ma már a városokban egyre több szolgáltatást kínálnak a turistáknak, amelyeket kizárólag telefonnal lehet igénybe venni. Ilyen például a QR-kódos idegenvezetés. Ennek az a lényege, hogy mialatt egy megadott túraútvonalat járnak végig a turisták, a telefonjukon – a megadott kód leolvasása után – interaktív tartalmak jelennek meg, bemutatva, hogy mit kell tudniuk a fontos nevezetességekről.
A nyaralásra való felkészülés, a szükséges termékek beszerzése május második, illetve harmadik hetétől indult be a hazai netezők körében. Érdekesség, hogy sokan az interneten veszik meg az olyan hagyományos nyaralási kellékeket, mint a naptej, a fürdőruha, a kempingfelszerelés vagy a túracipő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.