BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elővezette a legújabb nagyágyúit a Samsung

Jövő héten elstartol a társaság mobilfizetési megoldása.

Hatalmas, tűéles képet nyújtó képernyők, a szórakozást és a munkát támogató alkalmazások, a fizikai billentyűzet visszacsempészése és a mobilfizetési megoldás elindítása – többek között ezekről szólt a Samsung  két új csúcsmodellt bemutató eseménye. A New Yorkban tartott rendezvényen a Galaxy Note 5 és az S6 Edge+ játszották a főszerepet, és bár előzetesen már számos információ kiszivárgott a két eszközről, maradtak meglepetések bőven. A Note 5 ugyanakkora, 5,7 hüvelykes kijelzővel érkezett, mint egy évvel korábban elődje, érdekesség azonban, hogy mégis kisebb a korábbi verziónál. Bár az eszköz kamerája rendkívül jó, és 4K, vagyis szuper-nagyfelbontású videókat is lehet vele készíteni, az eseményen közölt információk alapján mégis inkább a munkában lehet nagy segítség. Ebben fontos szerepet játszhat a Note-oknál már megszokott speciális toll, amelynek egyik érdekessége, hogy akkor is lehet írni vele a kijelzőre, ha éppen nem aktív a telefon. A készülék ívelt hátoldalt kapott, a könnyebb kezelhetőség érdekében. A Note 5-höz van egy olyan különleges kiegészítő is, amelyik várhatóan alaposan megosztja majd a felhasználókat.

A Samsung ugyanis egy felcsatolható fizikai billentyűzetet is készített, talán azért, hogy a BlackBerry-rajongóknak is a kedvében járjon. Azt a bemutató alapján nehéz megállapítani, hogy mennyire gyorsan lehet gépelni ezzel a kiegészítővel, ha tényleg hatékonyan működik a megoldás, akkor az eszköz munkacélú felhasználásában komoly előnyt jelenthet. A másik újdonság, a Galaxy S6 Edge+ esetében talán a legizgalmasabb újítás a kialakítása, hiszen most már mindkét oldalra lenyúlik a kijelző, amely nagyobb, mint az elődjénél, 5,7 hüvelykes. Az új Samsung csúcsmobilokat augusztus 21-től lehet megvenni az Egyesült Államokban és Kanadában, de az előrendelés az USA-ban már tegnap elindult.

A bemutató egyik legnagyobb meglepetése egyértelműen a dél-koreai cég mobilfizetési megoldása, a Samsung Pay hivatalos elindításának bejelentése volt. A rendszer gyakorlatilag minden helyen használható lesz, ahol a bank- és hitelkártyák mágnescsíkjainak leolvasására alkalmas készülék van. A szolgáltatást többek között az American Express, a Mastercard, a Visa, a Bank of America és a Citi is támogatja. A hivatalos rajt augusztus 20-án lesz Dél-Koreában, majd szeptember 28-tól az Egyesült Államokban is lehet használni. A következő körben pedig többek között Kínában, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban teszik elérhetővé.

A Samsung számára kulcsfontosságú, hogy az új eszközei, illetve a közelmúltban piacra dobott, eddigi legvékonyabb okosmobilja, a Galaxy A8-as jó teljesítményt nyújtsanak, ugyanis az elmúlt időszakban megtört a vállalat lendülete. A társaság a második negyedévre vonatkozóan 4,9 milliárd dolláros adózott eredményről számolt be, ami 8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Ez sorban a hetedik olyan negyedév volt, amelyben esett a vállalat nyeresége. A cég árbevétele 41,4 milliárd dollár volt, ez 7 százalékkal maradt el a 2014 hasonló időszakában elért forgalomtól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.