BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leállt az NMHH frissen indított netsebességmérő oldala

Országos internetsebesség-mérő oldalt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, ami azonban gyakran nem elérhető.

Országos internetsebesség-mérő oldalt indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), a mától működő szelessav.net honlap valós információkat ad az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről - közölte a hatóság ma reggel. A honlap helyén azonban néhány órával az indulása után többszöri próbálkozásra is egy üres oldal áll - más látogatókat hibaüzenet fogadott. A próbálgatás azonban nem reménytelen, volt már alkalom, hogy sikerült tartalmat is találni a honlapon. 

Az ígéret szerint a magyar nyelvű felületen az ügyfelek független, szakmailag megbízható mérések alapján ellenőrizhetik internetszolgáltatásuk minőségét, a le- és feltöltési sebességet, késleltetést, valamint a hálózatsemlegességet, amely alapján minden internetes tartalomnak, szolgáltatásnak egységes, megkülönböztetés nélküli sávszélesség jár.

"A hatóság a fogyasztóvédelmi célú weboldallal, a szolgáltatóknál tapasztalt hiteles adatok közzétételével növeli az internet-előfizetési piac átláthatóságát. Mivel egy helyen, közvetlenül összehasonlíthatóak a versenytársak eredményei, ez a hatóság várakozásai szerint élénkítheti majd a hírközlési szolgáltatók közötti piaci versenyt is" - írta az NMHH.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.