BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mercedeseket is gyárthatnak a menekültek

A menekültek között sok a fiatal, jól képzett, és motivált munkaerő, ezt pedig ki is használnák Németországban.

Akár Mercedeseket is gyárthatnak a Németországba érkezett menekültek. Elképzelhető, hogy a Daimler a németországi menekültek közül válogat alkalmazottakat - nyilatkozta a Bild am Sonntagnak a német autógyártó cég vezetője.

A portfolio.hu idézi az interjút, amelyben Dieter Zetsche elmondta: elképzelhetőnek tartja, hogy a menekülttáborokban informálják a migránsokat a lehetőségekről és a feltételekről azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudnak munkát vállalni Németországban és a Daimlernél. Zetsche arról is beszélt, hogy a menekültek között sok a fiatal, jól képzett, és motivált munkaerő, márpedig a Daimler pontosan ilyen munkavállalókat keres.

Németország számára a bevándorlók nagy lehetőséget jelentenek, segíthetnek az életszínvonal megtartásában vagy javításában, pont úgy, mint néhány évtizede a Németországba érkező vendégmunkások - tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.