BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kell engedély a Főgáznak a GDF megszerzéséhez

A kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a GDF International S.A.S.-nek a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt.-ben lévő részesedése Fővárosi Gázművek Zrt. általi megszerzését. A kabinetnek erre versenytörvény ad lehetőséget. A döntés értelmében ehhez a tranzakcióhoz nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal engedélyére.

A kormány indoklása szerinta földgáz-közszolgáltatási tevékenységet is végző, piaci alapokon megszervezett, hosszú távon fenntartható módon

működő és az  ellátás biztonságát fokozó nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezése indokolta azt, hogy nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősítse a tranzakciót, amivel a Főgáz a francia érdekeltségű cégtől olyan szolgáltatási infrastruktúrát is szerez, amivel könnyebben elláthatja a gázszolgáltató tevékenységét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.