BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kijátszották a magyar termelők az oroszok elleni embargót

A tavaly bevezetett oroszországi importilalom ellenére az étkezési meggyből az előző évi mennyiség dupláját sikerült értékesíteni a külpiacokon - írta a Magyar Idők.

Egy átlagos évben 10-12 ezer tonna étkezési meggy hagyja el Magyarországot, míg az idén a becslések szerint 20-25 ezer tonnát vittek külföldre - olvasható a Magyar Időkben.

Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a FruitVeb elnöke elmondta, hogy az embargó ellenére kerülőutakon az orosz piacra is eljutott az áru, emellett jelentősen megugrott a lengyel és a román kereslet a magyar meggy iránt.

Ledó Ferenc kitért arra, hogy a magyar gyümölcságazat jövedelmező évet zárt, de a nem öntözött ültetvényeken a termelők sem minőségben, sem mennyiségben nem tudtak megfelelő termést elérni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.