BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nehezebb lesz a közlekedés ma Budapesten - íme a részletek

Az ünnepi megemlékezések, politikai rendezvények, valamint egy félmaratoni verseny miatt változik ma Budapest közlekedési rendje.

A megemlékezések, ünnepi rendezvények, valamint egy futóverseny miatt lezárások, forgalomkorlátozások jönnek ma - közölte a BKK.

Ma a közösségi közlekedési járatok a vasárnap és ünnepnap érvényes menetrend szerint járnak. Éjszaka a közösségi közlekedési járatok a péntekről szombatra virradóra érvényes menetrend szerint járnak.

Ma várhatóan 14 és 18 óra között lezárják a Múzeum körutat. 8:30 és 11 óra között lezárják az Alkotmány utcát, a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Stollár Béla utca között, valamint a Markó utcát a Balassi Bálint utca és a Széchenyi felső rakpart között.

A délelőtt futóversenyt rendeznek a budai hegyvidéki területeken, Budakesziről indulva és a XII. kerületi Csörsz utcai sportcsarnokba érkezve a Budakeszi út–Jánoshegyi út–Tündérhegyi út–Mátyás király út–Istenhegyi út–Nagyenyed utca–Alkotás utca útvonalon. A Budakeszi út városhatár és Jánoshegyi út közötti szakaszán várhatóan 9:10 és 9:45 között korlátozzák a centrum irányú közúti forgalmat. A Mátyás király út Csillagvölgyi út és Hollós út közötti részén 9:30 és 10:25 között teljes útlezárás várható, míg a Hollós út és a Költő utca közötti szakaszon félpályás lezárás. A Költő utca–Istenhegyi út útvonalon várhatóan 9:30 és 10:50 között haladnak át a futók. ezen az útszakaszon csak időszakos és szakaszos korlátozásra kell számítani. A Nagyenyed utcában 9:45 és 10:55 között lehet számítani az Alkotás utca irányú forgalmi sáv lezárásával. A lezárás ideje alatt a villamosvágányon haladhat majd a közúti forgalom. Az Alkotás utcában a Nagyenyed utca és a Csörsz utca között a BAH-csomópont felé haladó oldalon a szélső forgalmi sávban haladnak majd a futók várhatóan 9:45 és 11:15 között, így az autósok a belső sávban hajthatnak majd.

A 2-es villamos várhatóan 8 és 12 óra között a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás ideje alatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A Kossuth tér és a Jászai Mari tér között a rendezvényekhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt pótlóbusz indítására nincs lehetőség.

A 9-es busz várhatóan 14 és 18 óra között a Múzeum körút lezárása miatt mindkét irányban a Nagykörúton közlekedik:

A 21-es és a 21A busz várhatóan 9:30 és 11 óra között, a félmaratoni futóverseny idején a 21-es és a 21A busz rövidített útvonalon Csillebérc KFKI-től, illetve Normafától csak a Svábhegy megállóhelyig közlekedik. Ezért a buszjáratok egyike sem érinti a Széll Kálmán tér és a Városkút közötti megállóhelyeket.

A 38-as busznak a szigetszentmiklósi ünnepi megemlékezés idején a Szent Imre térről 9:22-kor, illetve 10:22-kor induló járata Szigetszentmiklós, Városházától az Árpád utca–Szilágyi Lajos utca–Gyári út–József Attila utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Városi Könyvtár és a Miklós Pláza megállóhelyet. A Csepel felé közlekedő 38-as busz útvonala nem változik.

A 39-es busz várhatóan 10 és 11 óra között, a félmaratoni futóverseny idején az Istenhegyi út és a Tóth Lőrinc utca kereszteződésénél néhány perces várakozásra kényszerülhet.

A 47-es és a 49-es villamos várhatóan 14 és 18 óra között a Múzeum körút lezárása miatt a dél-budai végállomásáól a Szent Gellért térig menetrend szerint, majd innen a 18-as villamossal megegyező útvonalon a Széll Kálmán térig közlekedik.

Az 59-es villamos és a 102-es busz várhatóan 9:45 és 11 óra között a Nagyenyed utca és a Böszörményi út kereszteződésénél néhány perces várakozásra kényszerülhet.

A 105-ös busz várhatóan 9:45 és 11 óra között az Alkotás utca/Márvány utca és az Alkotás utca/Királyhágó utca kereszteződésénél néhány perces várakozásra kényszerülhet.

A 110-es és a 112-es buszra várhatóan 9:35 és 11 óra közötta Thomán István utca végállomási megállóhely helyett a megszokott végállomási megállóval szemben, az utca másik oldalán lehet felszállni.

A 212-es busz várhatóan 9:35 és 11 óra között a Boráros tértől módosított útvonalon a 110-es és a 112-es busz ideiglenes Thomán István utca végállomásáig közlekedik. A 212-es busz utolsó menetrend szerinti megállója a Budaörsi út/Villányi út, a BAH-csomópont megállóhelyen már a 8-as, a 110-es és a 112-es busz megállójában áll meg, majd innen a 110-es busszal megegyezően halad tovább.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.