BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ránctalanító kúrát tervez a Pfizer

A 218 milliárd dollárt érő Pfizer előzetes tárgyalásokat kezdett a 113 milliárdos értéket képviselő Allergannal esetleges fúziójukról, amellyel globális piacvezetővé lépnének elő a gyógyszeriparban – írta a The Wall Street Journal.

A Pfizer az ágazatban zajló felvásárlási hullám egyik élharcosa, bár az AstraZeneca átvételét tavaly visszaverték a brit–svéd gyógyszercég tulajdonosai. A Pfizer egyik motivációja akkor az volt, hogy a székhelyének Nagy-Britanniába helyezésével jelentősen csökkenne az adóterhelése – ez az írországi székhelyű Allergan esetében is fennáll. A Viagra gyártójának a bevételei a ThomsonReuters szerint 3,3 százalékkal csökkenhetnek az idén, miközben a botox ránctalanítóval fémjelzett Allergan 39 százalékos pluszban lesz. Az Allergan nyáron 40,5 milliárd dollárért eladta generikus gyógyszereket gyártó üzletágát az ebben a szegmensben piacvezető izraeli Tevának. A Magyarországon is gyártó Teva a harmadik negyedévre 4,8 milliárd dolláros forgalmat jelentett, ez 5 százalékkal elmarad az egy évvel korábbitól, de éves bevétele így is megközelítheti a 20 milliárd dollárt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.