BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy változásokra készüljön, aki ma Budapesten közlekedne

Filmforgatás, építkezések és vágánykarbantartási munkák miatt több vonalon is változik a járatok forgalma - közölte a BKK.

Az M1-es metró helyett pótlóbuszok viszik az utasokat a teljes vonalon vágányfelújítás miatt. Szombaton az utolsó utasszállító szerelvény a Mexikói úttól 19:31-kor, a Vörösmarty tértől 19:46-kor indul.

Az M2-es metró a Széll Kálmán tér állomáson megállás nélkül áthalad a metróépület újjáépítése miatt. Az állomás pótlására M2-es jelzéssel pótlóbusz jár a Batthyány tér és a Széll Kálmán tér között, továbbá meghosszabbított útvonalon, Budakeszi és a Batthyány tér között járnak a 22-es buszcsalád járatai. Ez a három hétvégén át tartó pótlás utolsó hétvégéje.

A BKK az adventi hétvégéken a szokásosnál sűrűbben közlekedő, illetve nagyobb befogadóképességű járatokkal készül. A mostani hétvégén a járatok a megszokott hétvégi menetrend szerint közlekednek. Ugyanakkor ma számos bevásárlóközpont nyitva tart, ezek megközelítését a BKK az azokat érintő busz-, illetve villamosjáratokkal biztosítja. A 48-as villamos vasárnap is közlekedik, ahogy szintén járni fog a bevásárlóközpontokhoz a 22-es, 38-as, 38A, 64-es, 92-es, 104-es, 123-as, 126-os, 135-ös, 138-as, 140B, 141-es, 158-as, 204-es, 218-as, 236-os, 238-as, 241-es és a 250-es busz.

A Szentendrei úton az Aquincum HÉV-állomásnál körülbelül 60 méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot az épülő gyalogos-felüljáró acélhíd-szerkezetének beemelése miatt. A Budapest-Esztergom vasútvonal felújítási munkáihoz kapcsolódó építkezés miatt korlátozni kell a H5-ös HÉV forgalmát is, ezért a hétvégén a Batthyány tér és Békásmegyer között pótlóbusz jár a vonatok helyett.

A 28-as villamos helyett a Blaha Lujza tér és az Új köztemető között pótlóbusz közlekedik 28-as jelzéssel, mert a Kőbányai úton a Hungária körútnál villamosvágány-karbantartást végeznek. Az Izraelita temető az Új köztemetőtől a 68-as autóbusszal mindkét nap megközelíthető, ma ugyanakkor a 202E autóbusz is megáll ott.

A Pozsony utcai aluljáróban jelzőlámpa irányítja a forgalmat, míg a Fő utat a Kajár utca kereszteződésénél lezárták az ott zajló vágányépítési munkák miatt. Az autósoknak mindkét irányban a Kazinczy utca–Régi Fóti út–Kossuth utca kerülőút használata javasolt. A Fő út–Kajár utcai csomópontot érintő buszjáratok – a 12-es pótlóbusz, valamint a 104-es, a 104A, a 125-ös, a 170-es, a 204-es, a 224-es, a 231-es, a 270-es, a 950-es és a 950A autóbusz – ezek elkerülésével, módosított útvonalon közlekednek.

Mától a Petőfi Sándor utca a Kossuth Lajos utca felől nem lesz megközelíthető, a Petőfi Sándor utca 2-4. szám előtti utcaszakasz pedig építési terület lesz a Párizsi udvarnak is helyt adó Brudern-ház felújítása miatt. A várhatóan másfél évig zajló rekonstrukció ideje alatt a Petőfi Sándor utca Párizsi utca és Kossuth Lajos utca közötti szakasza zsákutca lesz, az autóval közlekedők a Petőfi Sándor utca északi részét a Városház utca–Párizsi utca kerülőúton érhetik el. A Városház utca–Párizsi utca kerülőútvonalat feloldják a védett övezet kategória alól, az a fizető várakozási övezet része lesz. A felújítás idejére változik az Árpád híd, illetve a Gyöngyösi utca felé tartó 15-ös és 115-ös busz közlekedése is.

Várhatóan 6:30 és 16 óra között lezárják a Kiss József utcát, valamint több alkalommal néhány percre megállítják a Rákóczi út forgalmát a Baross tér és a Blaha Lujza tér között, mert filmet forgatnak. A forgalomkorlátozás miatt erre az időszakra módosul a Pesterzsébet felé közlekedő 99-es busz útvonala.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.