BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a villámgyors internet

Az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé a másodpercenként akár 300 Mbit névleges letöltési sebességű mobilinternet szolgáltatás a Telekom hálózatán. Ez a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb mobilinternet technológia. A Telekom éppen egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát. A Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása jelenleg már az ország lakosságának 97 százaléka számára elérhető.

A lakosság 97 százaléka számára már elérhető 4G mobil szélessáv és annak következő generációja infrastrukturális oldalon a digitális fejlődés egyik kulcstényezője Európában és Magyarországon is - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

A Digitális Magyarország programnak köszönhetően 2020-ig növekszik az állam által nyújtott elektronikus közszolgáltatások száma, a digitális írástudás elterjedésével nő az állampolgárok egyéni életminősége, míg a digitális gazdaság kiszélesítésével jelentősen nő hazánk versenyképessége is - tájékoztatott Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár.

Nyíregyházának számos előnye származott eddig is abból, hogy a Digitális Magyarország megteremtését célzó program első helyszíne lehet – tette hozzá Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.