BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jön a Samsung új csúcsmobilja

Az érintés erejére is érzékeny kijelző, különleges fotóalkalmazás, vízálló borítás – többek között ezek az információk szivárogtak ki eddig a Samsung új csúcsmobiljáról, a Galaxy S7-ről. Az elmúlt hetekben alaposan megnőtt a friss hírek mennyisége, ami érthető is, hiszen ha a dél-koreai cég követi az elmúlt évek gyakorlatát, akkor egy hónap múlva a nagyközönség előtt is bemutatják az új készüléket. Az elmúlt években ugyanis a társaság a barcelonai Mobile World Congress előestéjét választotta arra, hogy legújabb csúcskategóriás telefonjáról lerántsa a leplet, és a várakozások szerint az idén sem lesz ez másként.

Bár a vállalat igyekszik titokban tartani a bemutatóig, hogy mit tud az új eszköz, a szaksajtóban már lehet olvasni néhány izgalmasabb funkcióról. Általánosan vélemény szerint a Galaxy S7-nél és S7 Edge-nél több olyan megoldást is alkalmazott a cég, amellyel a tavaly ősszel bemutatott iPhone-oknál találkozhattunk. Az egyik ezek közül a 3D Touchra hasonló funkció, amelynek lényege, hogy nemcsak az számít, mennyi ideig nyomja a felhasználó a kijelzőt, hanem az is, hogy milyen erővel.

Ettől függően ugyanis különböző képességeket aktiválhatnak a felhasználók, sőt akár gyorsgombként is használható bizonyos alkalmazások elindításához. Sokak szerint az új Samsungot az iPhone 6S-ben megismert Live Photos funkcióhoz hasonló megoldással is ellátják. Ez arra szolgál, hogy a fénykép készítése előtti és utáni pillanatokról egy 1,5 másodperces videót rögzíthetünk, vagyis mozgóképpé alakíthatjuk. A beszámolók szerint ugyanakkor elképzelhető, hogy a Samsung saját szoftvere később, egy frissítés során válik elérhetővé.
Az új Samsung csúcsmobil várhatóan 5,1 colos kijelzővel érkezik, igaz, olyan felvetést is lehetett olvasni, hogy ezúttal az Edge Plus verziót is bemutatják, amely nyilván nagyobb méretű lesz. A cég 4 gigabájtos RAM-mal látja el az új telefonokat a hírek szerint, a hátoldali kamera 12, míg az előlapi 5 megapixeles lehet. Könnyen előfordulhat, hogy a bemutató után nagyon gyorsan piacra is dobják a Galaxy S7-eseket, elképzelhető, hogy már március első felében kaphatók lesznek.

A Samsung nincs könnyű helyzetben. A prémium kategóriás készülékeknél az Apple mellett már a Huaweijel is egyre inkább számolnia kell, míg az olcsóbb és középkategóriás eszközöknél a legígéretesebb piacokon több kínai és helyi gyártóval kell felvennie a versenyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.