BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tarlós kirúgná, aki azt írta, hogy az állam kifizette a BKK-t

Egy mondattal lerendezte a főpolgármester az NFM nyilatkozatát arról, hogy az állam nem maradt adósa a BKK-nak.

Egyetlen mondattal reagált Tarlós István az NFM lapunknak adott nyilatkozatára a BKK pénzügyeiről: "A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium minapi, BKK-val kapcsolatos állásfoglalása olyan mértékű tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot, hogy ha én lennék a miniszter, akkor azt, aki ezt az állásfoglalást fogalmazta, kirúgnám az állásából."

Az állam nem maradt adósa a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-nek – állítja a Világgazdaságnak a fejlesztési tárca. A minisztérium Tarlós István főpolgármesternek arra a mondatára reagált, amely szerint az állam egy forintot sem adott tavaly az agglomerációs közlekedéshez. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a BKK megállapodásában is szerepel: az agglomerációs közlekedés finanszírozása a budapesti tömegközlekedéshez nyújtott állami források rendszerébe épül be. A központi költségvetés 2016-ban külön költségvetési soron 18 milliárd forintot tartalmaz a főváros részére nyújtott támogatásként – közölte az NFM. (Tavaly ez 24 milliárd forint volt.)

A minisztérium szerint az állami támogatás messze meghaladja a fővárosi cégeken keresztül működtetett agglomerációs közlekedés menetdíjbevételekkel és települési hozzájárulásokkal nem fedezett részét.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.