BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az új lakásba vágyó eladók dobták fel az ingatlanpiacot

Kiugróan magas volt a forgalom az ingatlanpiacon februárban, csaknem 12 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban, ami több mint 10 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőttit - közölte a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat saját adatain alapuló becslését kedden az MTI-vel.

A DH szerint az adásvételek számát tekintve az idei első hónap még a tavalyi januárival szinte azonos értéket mutatott. A kereslet azonban már januárban is emelkedett, így várható volt, hogy ez a megvalósult tranzakciókban is megmutatkozik majd.

Hozzátették, a magas forgalom hátterében nemcsak a megnövekedett kereslet, hanem az ugyancsak megnövekedett kínálat áll, amelyet egyrészt a forintosítást követő eladási hullám, másrészt a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) miatt új lakásba vágyók értékesítési kedve erősített.

Összességében az idei első két hónap egyelőre 5 százalékos többletet mutat az előző év azonos időszakához képest, de a piaci folyamatok hatásai a következő hónapokban mutatkozhatnak meg - közölte a DH.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.