BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Élő közvetítést adhatunk a Google új megoldásával

Egy új, élő online közvetítést lehetővé tevő alkalmazáson dolgozik a Google a Ven­tureBeat beszámolója szerint. A portál úgy értesült, hogy az új megoldást YouTube Connectnek hívhatják, és hasonló módon működhet majd, mint például a Twitter Periscope applikációja vagy a Face­book Live. Az elképzelés lényege, hogy a program elindításával bárki élő videoközvetítést csinálhat internetes kapcsolat segítségével.

A VentureBeat értesülése szerint Android mellett iOS operációs rendszeren is fut majd az új alkalmazás. A híroldal meglehetősen részletes ismertetőt közölt a Google új megoldásáról, amely szerint az élő közvetítés mellett chatelési lehetőség is lesz, illetve hírfolyam jellegű funkciót is beépítettek, ami megjeleníti a felhasználó ismerősei által feltöltött legutóbbi klipeket, igaz, csak azokét, akiknek a YouTube-csatornájára feliratkozott. Az élő videoközvetítések az alkalmazáson és a videomegosztó oldalon keresztül is megtekinthetők lesznek. Az applikációnak egyelőre nincs Facebook- vagy Twitter-integrációja, ami lényegesen könnyebbé tenné az élő közvetítések megosztását.

Az már évek óta látszik, hogy az online elérhető videók fontos szerepet játszanak a felhasználószám növelésében és abban, hogy a már regisztrált netezők hűségesek legyenek egy-egy szolgáltatáshoz. A Google a YouTube-bal meghatározó szerepet játszik ezen a területen, azonban a Twitter és a Facebook egyaránt komoly erőforrásokat fordított az elmúlt időszakban a videós tartalmakra. Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója a 2015 negyedik negyedéves eredmények bejelentése után tartott beszélgetésben jelezte, hogy mennyire fontos számukra, hogy az élő videoközvetítéseket is lehetővé tegyék, amit az is megerősített, hogy a Periscope vezetőjét is bevette a szűkebb felső menedzsmentbe. A videós tartalmak területén tapasztalható versenyt jól mutatja, hogy például a Snapchat üzenőalkalmazás februárban már 8 milliárd videomegtekintést ért el, ami már megközelítette a Facebook eredményét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.