BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így változik a menetrend a húsvét és az óraátállítás miatt

A tavaszi szünet, a húsvét és az óraállítás miatt több ponton is változik a menetrend Budapesten - közölte a BKK.

Március 24. és 29. között a közoktatási intézményekben tavaszi szünetet tartanak, ezért, ahogy pénteken, úgy 29-én (kedden) is a tanítási szünetek alatt érvényes menetrend szerint közlekednek a fővárosi közösségi közlekedési járművek. 26-án a szombati menetrend az érvényes, míg 27-én, húsvétvasárnap és 28-án, húsvéthétfőn a vasárnapi és ünnepnapi menetrendet kell figyelni.
 
 A hétvégén Budapesten több helyszínen és időpontban húsvéti körmenetet tartanak. Az ünnepi rendezvények általában az arra közlekedő buszjáratok forgalmának rövid idejű korlátozásával járnak.
 
Szombaton várhatóan 20 óra és 20:30 között a 11-es és a 39-es és a 109-es buszjárat a Batthyány téren nem a megszokott végállomási megállóhelyéről indul, illetve nem is oda érkezik. A buszjáratok a Batthyány térről a Nagybányai út, a Goldmark Károly utca, illetve Óbuda felé a Bem rakparton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületével szemben kialakított ideiglenes megállóból indulnak.

Vasárnap várhatóan 10:15 és 11 óra között a Szentendrei út 69. előtti templomnál lesz körmenet, ezért az Árpád híd felé tartó 34-es, 106-os és 134-es busz a Kaszásdülő megállóhelyen néhány perces várakozásra kényszerülhet.
 
Szombat este várhatóan 19:30 és 20:15 között a Villányi úton, a Fadrusz utca és a Tas vezér utca közötti szakaszon tartanak körmenetet, ezért ebben az időszakban a 27-es busz módosított útvonalon közlekedik. A Sánc utca felé tartó buszok a Villányi út és a Szüret utca között a Balogh Tihamér út–Ménesi út módosított útvonalon haladnak, ezért kimarad a Szüret utca és a Ménesi út megállóhely. A Móricz Zsigmond körtér felé tartó buszok a Villányi út és a Móricz Zsigmond körtér között a Tas vezér utca–Bocskai út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út módosított útvonalon haladnak, azonban minden menetrend szerinti megállójukat érintik. A Fadrusz utca környékén haladó 17-es és a 61-es villamos a körmenet miatt néhány perces várakozásra kényszerülhet.
 
Szintén szombat este várhatóan 20:30 és 20:45 között a Batthyány utcai templomnál lesz körmenet, ezért a 182-es, a 183-as, a 184-es és a 198-as busz mindkét irányban a Petőfi utca–Kossuth Lajos utca–Vasvári Pál utca–Bókay Árpád utca–Petőfi utca útvonalon kerül, kihagyva a Wlassics Gyula utca megállót.
 
 
Várhatóan 21:45 és 22:15 között a Kós Károly téri templomnál tartanak körmenetet, ezért az arra közlekedő 99-es, 148-as, 194-es és 194B buszjárat 5-15 perc várakozásra kényszerülhet.
 
 
A március 26-ról (szombatról) 27-re (vasárnapra) virradó éjszaka térünk át a téli időszámításról a nyárira, ezért hajnali 2 órakor az órákat előre kell állítani 3 órára. Az óraátállítás miatt az éjszakai járatok hajnali 2 és 3 óra közötti indulásai értelemszerűen kimaradnak. Emellett egyes éjszakai járatok menetrendjében további változásokra is számítani kell.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.