BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kizárhatják a kis országok csapatait a BL-ből

Új lebonyolítású Bajnokok Ligájáról egyeztet az UEFA, de szóba került egy konkurens sorozat elindítása is.

A labdarúgó Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerének megváltoztatásáról tárgyal a klubokkal az európai szövetség (UEFA).

A Sky Sports beszámolója szerint az egyik javaslat értelmében a jelenlegi 32 együttes helyett csupán a legjelentősebb bajnokságokat képviselő 16 szerepelne a csoportkörben, amelyben minden csapat 14 mérkőzést játszana.

Az UEFA szóvivője, Pedro Pinto elmondta, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak valamennyi érdekelt féllel, beleértve a legnagyobb klubokat. Hozzátette: a megbeszélések már megkezdődtek, de azt tagadta, hogy jelenleg bármilyen konkrét javaslatról tárgyalnának.

A változások 2018-tól léphetnek életbe, mert a televíziós és marketingjogokat az európai szövetség hároméves ciklusokban értékesíti, és akkor kezdődik a következő periódus.

A Sky Sports cikke megjegyzi: az UEFA minden bizonnyal az európai labdarúgóklubokat tömörítő társaság (ECA) nyomásának engedve ült tárgyalóasztalhoz a Bajnokok Ligája lebonyolítási rendszerével kapcsolatban. Az ECA már régóta szorgalmazza a BL átalakítását, hogy a sorozat izgalmasabb legyen, de mivel az UEFA vezetése eddig nem mutatott hajlandóságot az együttműködésre, a szervezet Szuperliga néven egy konkurens sorozat létrehozását tervezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.