BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Észak-Afrika és Törökország eltűnt a térképről

A korábbi évek olcsó, egzotikus célországai – Egyiptom, Tunézia és Törökország – gyakorlatilag teljesen lekerültek a nyaralást tervező magyarok kívánságlistájáról. Egyebek között ez derül ki a Netrisk.hu kutatásából. A válaszadók csaknem kétharmada zárta ki, hogy az idén Egyiptomba látogasson, Tunéziát 58, Törökországot pedig 49 százalék utasította el a terrorveszély miatt. Érdekesség, hogy az elutasított úti célok toplistáján a negyedik helyen Franciaország áll 18 százalékkal, ennek oka szintén a terrorfenyegetettség. Franciaország megítélése egyébként kettős, a kedvencek listáján is a hatodik helyen áll, sokan mondták, hogy szívesen felkeresnék az idén.

A legkedveltebb úti cél 2016 nyarán a magyarok számára Horvátország, a második helyen Olaszország áll, majd Görögország és Spanyolország következik. Az, hogy Egyiptom, Tunézia és Törökország helyett inkább a dél-európai országokba mennek nyaralni a magyarok, különösen a chaterjáratok üzemeltetőinek fájhat, az olasz és horvát tengerpartra tartók ugyanis általában autóval indulnak útnak. A felmérésben részt vevők több mint 60 százaléka az idén autóval megy nyaralni, csak 39 százalék a repülős utat tervezők aránya, de ez sem mind charter.

A szállásokon belül az apartmanok és a reggelit vagy félpanziót kínáló szállodák a legkedveltebbek, 35, illetve 39 százalék választaná ezeket. All-inclusive ellátásra csupán a megkérdezettek 7 százaléka vágyik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.