BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Félmilliárdnyi tőke az OTP-leánynak

Az OTP Bank-csoport közel 500 millió forinttal 1 milliárdra emelte ingatlanfejlesztő cégének alaptőkéjét. Ezt az OTP Befektetési, Ingatlanforgalmazási és Vagyonkezelő Zrt. folyamatosan bővülő számú projektje indokolta – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a hitelintézet sajtóosztálya.

Ám úgy tűnik, a tőkeemelésre azért (is) volt szükség, mert a társaság a tavalyi évet 449 millió forintos veszteséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi, közel 4,8 milliárdos adózott nyereséggel. Árbevétele 2015-ben 400 millióval volt kevesebb, közel 2,2 milliárd forint, mint 2014-ben. A veszteség miatt a tulajdonos OTP-csoport 1,2 milliárdot adott a cégnek, az összeg a tőketartalékába került.

A bank tájékoztatása szerint öt fejlesztési projekt van folyamatban. Honlapja szerint három helyen értékesít ingatlanokat. Budapesten a X. kerületben a Somfa Liget V. projekt keretében, valamint a XI. kerületben található Tetris Házban, Győrött pedig a Sziget városrész legfrekventáltabb helyén felhúzott Olimpia sétányon.

További négy nagyberuházás áll előkészítés alatt az OTP tájékoztatása szerint, közülük azonban csak kettőt nevesít a cég honlapja. Budapest I. kerületének vízivárosi részén, a Budai Vár északi szélének közvetlen közelében, a Toldy Ferenc utcában egy igényes társasház építését tervezik megkezdeni 2016 második felében. Balatonllelén pedig közvetlenül a vízparton, egy egyhektáros területen megvalósuló fejlesztés keretében 160 lakás és az azokat kiszolgáló létesítmények épülnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.