BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy fejlesztés kezdődhet Ferihegyen

A Budapest Airport és a DHL Express stratégiai megállapodást írt alá egy új magyarországi létesítmény kivitelezéséről.

A Budapest Airport és a DHL Express stratégiai megállapodást írt alá egy új magyarországi létesítmény kivitelezéséről a Deutsche Post DHL Csoporthoz tartozó vállalat számára. Ez a második jelentős, a Budapest Airport és a DP DHL által megvalósított beruházás, miután az utóbbi szállítmányozó részlegei 2013-ban a repülőtéri üzleti parkban kialakított új létesítménybe költöztek.

A BA raktár- és irodaépületet épít a DHL Express hazai leányvállalata számára. Az 1. Terminál közvetlen szomszédságában fekvő új logisztikai központ területe meghaladja a 13 ezer négyzetmétert. A terület előkészítése már megkezdődött, szeptemberben átadják a kivitelező Market Építő Zrt-nek. A DHL Express új repülőtéri létesítménye mintegy 300 alkalmazott munkahelyéül szolgál a jövőben.

Az új DHL Express létesítmény kivitelezése a BUD 2020 fejlesztési programunk egyik központi eleme, amelynek keretében a következő öt évben 50 milliárd forintot fordítunk repülőtéri fejlesztésekre – mondta Jost Lammers, a BA vezérigazgatója a szerződés aláírásakor. 

A DHL Express hazai központjának áthelyezése a repülőtérre igen jelentős projekt. A zöldmezős beruházás, melynek összértéke meghaladja a 25 millió eurót, az utóbbi évek egyik legjelentősebb befektetése az expressz logisztikai ágazatban, mind hazai viszonylatban, mind pedig a közép-európai régiót tekintve - nyilatkozta Bándli Zoltán, a DHL Express Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Az új, teljesen automatizált csomagszortírozó rendszer és a megnövelt árufeldolgozó kapacitás lehetővé teszi, hogy futáraink még korábban induljanak, és később érkezzenek vissza az új telephelyre. A hosszabb kiszolgálási időszak alapján várhatóan bővíteni tudjuk prémium szolgáltatásaink körét és lefedettségét is - tette hozzá Bándli Zoltán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.