BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ritkítja járatait a BKK

A BKK nem készített elő és nem vezet be szeptembertől járatritkítási csomagot – reagált a fővárosi közlekedésszervező az Index hétfői cikkére. Szeptember 1-jétől ismét a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a járművek, a jelenlegi iskolaszüneti menetrendekhez képest több mint kétszáz járművel több közlekedik majd a fővárosban – közölte a BKK.

Augusztus 28-tól folytatódik a budai fonódó villamoshálózat peronjainak átépítése a Villányi úton és az Alkotás utcában, ennek keretében újabb húsz peron épül át a nyáron zajló Fehérvári úti és Bartók Béla úti peronfelújítás folytatásaként. Az átépítés miatt október közepéig egyes villamosjáratok összevontan vagy terelt útvonalon közlekednek, így a budai fonódó villamoshálózaton vágányzári menetrend lesz érvényben (összesen 55 villamosmegálló lesz akadálymentes a dél-budai vonalakon).

A BKK azt is jelezte, hogy augusztus 28-án átadják a forgalomnak a Szabadság hidat, így újra a teljes eredeti vonalán közlekedik a 19-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es, az 56-os és az 56A villamos. A Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratok is ismét a nyári szünet előtti tanítási időszakra érvényes járatsűrűség szerint közlekednek. Szeptember 1-jétől a 61-es villamos Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között jár hétköznap, a reggeli csúcsidőben. Hűvösvölgyről az 56-os, 56A villamosok mellett egész nap jár az 59B villamos a Márton Áron térig.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.