BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így változik a vasúti menetrend

A Budapest-Esztergom vonalon, valamint a Balatonnál és Budapest-Szombathely közt is felújítás folyik, több helyen pótlóbuszok járnak.

Felsővezetéket építenek a Budapest-Esztergom vasútvonalon, ezért péntektől vasárnapig ezen a héten is pótlóbuszok fognak közlekedni a vonatok helyett - figyelmeztetett a MÁV. Hétfőtől csütörtökig késő este két vonat csak a Nyugatitól Pilisvösörvárig közlekedik, a főváros felé pedig keddtől péntekig hajnalban az első két vonat csak Pilisvörösvártól jár. Pilisvörösvár és Esztergom közt pótlóbuszokat indítanak hétközben is késő este, illetve hajnalban.

A munkálatok kihatnak az Esztergom-Almásfüzitő vonalra is: a hétvégén két-két vonat helyett Esztergomtól Tokodig pótlóbusz fog járni.

A Sopron-Győr vonalon péntekig több vonat módosított menetrend szerint közlekedik. Petőházán nem áll meg. Aki onnan indulna, vagy oda érkezne, az Fertőszentmiklósig pótlóbusszal utazhat.

Szombathely és Zalaszentiván közt is pályakarbantartási munkákat végeznek, ezért szerdán Zalaszentiván és Vasvár közt pótlóbuszok járnak. Az átszállási lehetőségek csak korlátozottan biztosítottak - figyelmeztettek.

Veszprém és Ajka közt is pályakarbantartás folyik hétfőtől péntekig, ezért ott pótlóbuszok járnak, ez a Budapest és Szombathely közt utazókat is érinti.

Pályakarbantartást végeznek Szántód-Kőröshegy és Fonyód közt is, így a Celldömölk-Zalaegerszeg, a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk, a Kaposvár-Siófok, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, és a Balatonfenyves-Szomogyszentpál vonalakon több vonatnak a menetrendje is módosul. Az ottani munkák miatt, hogy a vonatokat bevárják, a Nagykanizsa és Gyékényes közti vonatok menetrendje is megváltozik.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa/Gyékényes vonalat felújítják, így Siófok és Fonyód közt egészen december 10-ig vonatpótló buszok közlekednek.

A Pécs-Gyékényes vonalon Barcs és Babócsa közt a héten pótlóbuszokat indítanak. A pályakarbantartás miatt a Zsolnay IC menetrendje is megváltozik Dombóvár és Pécs közt péntekig.

Pályakarbantartást végeznek Kaposvár és Fonyód közt is, ott Fonyódtól Osztopánig járnak a pótlóbuszok.

Szerencs és Sátoraljaújhely közt sem közlekednek a vonatok, ott pótlóbuszok járnak, ez a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vonal járatait érinti.

Budapest és Szolnok közt pénteken néhány vonat menetrendje módosul, mivel Pilis és Albertirsa között pályakarbantartást végeznek.

Debrecen és Balmazújváros közt hétfő, valamint kedd délután és este 3-3 járat helyett pótlóbuszt indítanak.

Békéscsaba és Újszeged közt Kétegyházától Mezőhegyesik több vonat helyett is busz közlekedik. Az augusztus óta tartó felújítás pénteken ér véget.

Szintén pályakarbantartás miatt Vésztő és Szeghalom közt több időpontban is pótlóbusz jár.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.