BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bankfiókokat is árul a felszámoló

Kalapács alá kerülnek a szebb napjaiban Töröcskei István által elnökölt Széchenyi István Hitelszövetkezet ingatlanjai. A csődbe ment hitelintézet vagyonelemeit a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) hirdette meg a legutóbbi Cégközlönyben, összesen 21 ingatlan és egy 13 éves Renault Mégane szerepel a tételes listán.

Az ingatlanok és a velük együtt eladó ingóságok összesített irányára 220 millió forint körül van, a tinédzserkorú autóért pedig 450 ezer forintot remél a felszámoló.

A meghirdetett ingatlanok kivétel nélkül a délnyugati országrészben vannak, akadnak közöttük Balaton környéki és a turisták által kedvelt egyéb településen lévő épületek és telkek is. A legmagasabb összeget egy hévízi lakóházért szeretné megkapni a PSFN, minimum 66 millió forintot.

A kisebb kastélynak is beillő épület egy 763 négyzetméteres telken áll, a hasznos alapterülete pedig 445 négyzetméter. Sokan elférnek a lakóházként meghirdetett ingatlanban. A nappalin és a konyhán kívül ugyanis van benne nyolc hálószoba, legalább hat zuhanyzó, de persze a szaunát sem hagyták ki az alagsorból, ahol az autóknak egy 58 négyzetméteres garázst is építettek.

Ennek a harmadáért elvihető a hitelszövetkezet keszthelyi bankfiókja. Az összesen 151 négyzetméteres ingatlan 22,1 millió forintért, a benne található ingóságokat 389 ezer forintért hirdették meg. Ezek között akadnak irodai berendezések, például fénymásoló, fax vagy iratmegsemmisítő, de hűtőszekrény, kávéfőző, számítógépek, bútorok, páncélszekrény és riasztóberendezés is szerepel a tétellistán.

Az ingóságok egyébként használható, jó állapotban vannak a hirdetés szerint. A kanizsai fiók szintén eladó. Az irányára 12,9 millió forint, jóval alacsonyabb tehát a keszthelyinél. Igaz, kisebb is, csupán 104 négyzetméter. A felszámoló a berendezést is kiárusítja, 370 ezer forintért vihetik a fénymásolót, az iratmegsemmisítőt, a hűtőt és a többit az érdeklődők.

Több lakóház és telek mellett vendégház és üdülő is szerepel a tételek között. Az értékesebb ingatlanok között van például egy balatonfenyvesi vendégház. A Balaton partjától mindössze 150 méterre fekvő 288 négyzetméteres többszintes házért 28,5 millió forintot remélnek. Egy kustánszegi, üdülőként és oktatóházként funkcionáló 307 négyzetméteres épület ennek alig a felébe, 14,9 millióba kerül.

A földszinten rendezvényterem, konyha és porta van, az emeleten öt szoba található zuhanyzóval és WC-vel. Aki nem akar vendégeket elszállásolni, de szívesen vendéglátózna a környéken, azt érdekelheti egy Hosszúpályiban lévő italbolt is. 7,1 millió forintért lehet lecsapni a 200 négyzetméteres épületre, amelyre egyébként hasonló összegű jelzálogot és több százezer forintos adótartozást is ráterheltek. Emellett bolt és sütőüzem is akad a meghirdetett ingatlanok között, utóbbi Balatonkeresztúron található, nem messze a 7-es úttól, és a PSFN már 1,4 millió forintért odaadná.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.