BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar cégek is beszállhatnak a fékbizniszbe

A magyar beszállító kis- és középvállalkozások (kkv) fejlesztése érdekében együttműködés jön létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse csoport magyarországi vállalatai között - az erről szóló szándéknyilatkozatot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és a leányvállalatok vezetői írták alá.

Az együttműködés keretében létrejön a Nemzeti beszállítói programok munkacsoport, és a felek olyan beszállítói programok megvalósítására törekszenek, amelyek több oldalról segítik a kkv-k fejlődését és hozzájárulnak ahhoz, hogy beszállítóként kapcsolódjanak a Knorr-Bremse vállalathoz - ismertette a miniszter.

Reményét fejezte ki, hogy ez a gyakorlat nem csak a járműgyártásnál, hanem más ágazatokban működő cégeknek is minta lesz majd. A munkacsoport működésének célja, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás számára tegye elérhetővé azt a lehetőséget, hogy multinacionális vállalatok beszállítója legyen - összegezte Varga Mihály.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.