BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új metró, bővített repülőtér: gombamód szaporodnak a beruházások Dubajban

Hét évre szóló - összesen hárommilliárd dollár értékű szindikált hitelt vesz fel Dubaj az Al Maktoum repülőterének bővítésére.

Dubaj hárommilliárd dollárnyi szindikált hitelt vesz igénybe az Al Maktoum Nemzetközi Repülőterének bővítésére - írja banki forrásokra hivatkozva a Reuters.

A repülőtér bővítése egyike a három nagy infrastrukturális projektnek, melyek a közeljövőben startolnak az Egyesült Arab Emírségek fővárosában.

A 2,8 milliárd dollárt felemésztő metró építése mellett körülbelül hétmilliárd dollárt szánnak a Dubaj Expo 2020 kiállítás épületére is.

Ha megnyitja kapuit a kibővített repülőtér, akkor a világ legnagyobb utas-és teherszállító repülőterévé válik - amely évente könnyedén fogadhat 220 millió utast és 12 millió tonna árut - közölte a dubaji kormány.

 

T.D. Akár 220 millió utast is fogadhat a repülőtér egy év alatt Fotó: AFP -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.